Het Hoeksche Waards Dames Peloton zorgt voor de veiligheid van de groep

Op zaterdag 24 maart heeft Het Hoeksche Waards Dames Peloton een training wegkapitein gevolgd. Leon van Noort, wethouder van gemeente Binnenmaas en regionaal ambassadeur verkeersveiligheid Hoeksche Waard ondersteunt het initiatief van Het Hoeksche Waards Dames Peloton van harte.

“Mijn persoonlijke drive en doel is met name mensen bewust maken van verkeersveiligheid. In mijn jaren als wethouder heb ik gemerkt dat er door veel inwoners gekeken wordt naar (verkeerd)maatregelen op het moment dat er ongelukken gebeuren. Dit is uiteraard een van de oplossingen van het probleem. Veel van deze ongelukken gebeuren door het weggedrag van verkeersdeelnemers. Je kunt als overheid nog zoveel borden, snelheid remmende maatregelen of verkeerslichten plaatsen, een veilige verkeersdeelname begint bij de deelnemers zelf. Denk hierbij aan het niet houden aan de regels, bumperkleven, haast en mijn grootste ergernis: te hard rijden binnen bebouwde kom en op woonerven.  Mijn doel en drive is dan ook mensen bewust te maken van hun deelname aan het verkeer en in acht nemen van regels in het verkeer. Als we allen meer en beter opletten (denk hierbij ook aan de kinderen) en elkaar iets gunnen dan zal ook de deelname aan het verkeer voor iedereen prettiger en vooral veiliger worden!”

Maak een punt van 0
Het aantal vermijdbare slachtoffers moet terug naar 0 en dat kan alleen wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Van overheden, organisaties, bedrijven en scholen tot individuele weggebruikers. We maken van veilig verkeersgedrag de nieuwe norm. Samen maken we een punt van nul verkeersslachtoffers.

Training wegkapitein
In een groep groter dan 4 personen zorgt de wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je club zijn gemaakt, de gedragscode van de Wieleracademie en in overleg met een opgeleide trainer of instructeur van jouw vereniging. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dit in de praktijk brengt leer je op de opleiding tot wegkapitein.

Wat is de taak van een wegkapitein?

  • De route van de trainingstocht bepalen
  • De snelheid van de groep bepalen en afstemmen op de zwakste leden van de groep
  • De verkeersregels in acht nemen
  • De gedragscode van de NTFU naleven
  • De deelnemers van de groep in de gaten houden en of een ieder zich aan de regels houdt
  • Bij pech of ongevallen de instructeur assisteren of indien instructeur niet aanwezig is, dan zelf optreden als coördinator
  • Het laten rouleren van de groep tijdens het fietsen, daarbij letten op de zwakste deelnemers 

Het Hoeksche Waards Dames Peloton
Het Hoeksche Waards Dames Peloton is een vereniging van sportieve dames.
Zij zijn in augustus 2016 opgericht en inmiddels gegroeid tot een vereniging met meer dan 40 leden. Onder het motto.

" Avonturen beleven en verhalen rijden. Elkaar motiveren en enthousiasmeren. Individuele kwaliteiten ontdekken en met elkaar 100% vormen. Grenzen verleggen door persoonlijke doelen te stellen en deze samen te behalen. Het beste uit jezelf naar boven laten komen en verder rijden dan waar dromen kunnen gaan. Maar vooral heel serieus bezig zijn met lol maken op de fiets."

Niet gevonden wat u zocht?

vergrootglasLaat het ons weten en stuur een e-mail. Wij helpen u graag verder.

U bent hier:Home | Actueel | Nieuws | Het Hoeksche Waards Dames Peloton zorgt voor de veiligheid van de groep
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen  
info@sohw.org 
088 - 647 12 74